Beach Haven Community Space 2018-12-04T10:24:59+00:00

Project Description

Public Open Spaces

Beach Haven Community Space

Beach Haven, Auckland

Client: Auckland Council
Completion: 2014
Services: Contract Management, Construction Management
Scope: New Playground, New Boardwalk
Budget: $338,000
Award: Resene NZILA Pride of Place – Category Winner: Community Design 2017

The Beach Haven Community Space was constructed at 364 Rangatira Road, the
site of the old post office. Weaving interactive, cultural and historic narratives,
this new space is an inspiring community park. The challenge was to bring the
community’s vision and ideas into reality. Intricate, innovative and bespoke
landscape elements are what make this project standout.

The project includes a nautical-themed playground, a small stage for events, a
new boardwalk to link the car park to Rangatira Road and new landscaping to
enhance community engagement across multiple levels.

The joy this project provides to its community is a direct result of the design
and build process, achieved through successful collaboration. Cognisant of the
commitment and coordination required with such a large group of stakeholders,
the successful cohesion between designers, client, artists and local community is
to be admired and congratulated.

Auckland Council engaged Urban Solutions to act as project managers. This
space was heavily community driven and the local board funded the project to
transform a vacant lot into a vibrant community space.

Related Projects